FysioSport

Preventie

Het behandelen van klachten is één, maar het voorkomen en beperken ervan is natuurlijk nog beter. Wie fit en gezond is, heeft minder last van lichamelijke klachten en herstelt sneller. Daarom kunt u bij De Akker ook terecht voor trainingen en cursussen om de conditie op een veilige en gezonde manier te verbeteren.

We geven verschillende groepslessen; sommige zijn voor iedereen geschikt, andere zijn speciaal gericht op ouderen, mensen met een beperking of mensen die ontspanning willen combineren met inspanning.

Alle trainingen worden gegeven door een (assistent)fysiotherapeut, die vooraf goed in kaart brengt wat de mogelijkheden en het doel van iedere afzonderlijke deelnemer zijn. We beginnen altijd een preventietraject met een uitgebreide intake. Dat is nodig om te weten wat uw kwetsbare kanten zijn en hoe we dit kunnen verbeteren.

De Akker FysioSport bestaat al bijna 20 jaar en heeft in die periode een heel scala aan preventietrainingen ontwikkeld.

In een vertrouwde omgeving werken we aan klachtenvermindering en verbetering van uw gezondheid.
Op onze locaties in Wezep, Elburg en Epe hebben wij de beschikking over mooie, ruime en moderne oefenzalen waar behalve therapie ook FysioSport gedaan wordt. Natuurlijk gelden er wel huisregels. 
Voor wie

Bewegen is gezond dat weten we allemaal, maar hoe dit te doen is nog wel eens een vraag. Daarnaast voelt niet iedereen zich op zijn gemak in een sportschool met allemaal jonge mensen en harde muziek. Graag nodigen wij u uit in ons sportcentrum.

FysioSport begint met een uitgebreide intake door een fysiotherapeut waarbij de gezondheidssituatie in kaart wordt gebracht door middel van een fitheidstest, de individuele doelen en wensen worden besproken en er wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld.
De trainingen duren 60 minuten en zijn op vaste tijden en in groepsverband maar iedereen traint met een persoonlijk trainingsschema. Onze groepen zijn relatief klein met een maximum van 15 personen, zodat de begeleiding altijd voldoende aandacht kan geven aan elke individuele sporter.

De begeleiding is in handen van een assistent-fysiotherapeut, zij kunnen bij specifieke klachten vragen beantwoorden en al dan niet het trainingsschema (tijdelijk) wat aanpassen.
Door te werken met vaste trainingstijdens is onze ervaring dat de groepssfeer een positieve bijdrage levert aan de opkomst en een vaste begeleider geeft hierbij een herkenbaar gezicht.
Tijdens werkdagen zijn er overdag én ’s avonds trainingsgroepen.
Een keer verhinderd? Geen probleem, u kunt de training in overleg met ons secretariaat op een ander moment inhalen.

Onze zalen zijn gekoeld en uitgerust met apparatuur van TechnoGym en LifeFitness. Met verschillende cardio- en krachtappartuur in combinatie met vrij oefenmateriaal is er voor iedereen voldoende mogelijkheid om te trainen.

“Ik ervaar dat bewegen goed voelt en goed voor me is en dat ik gezondheidsklachten verbeter en voorkom”  aldus een tevreden sporter bij De Akker

Wilt u meer informatie over FysioSport, kom vrijblijvend langs in onze praktijk voor meer informatie. U kunt ook bellen of mailen naar ons secretariaat. Wij staan u graag te woord.

GOED OM TE WETEN OVER FYSIOSPORT

  • Iedere deelnemer krijgt vooraf een intakegesprek met een sport begeleider. Hij of zij beoordeelt eventuele klachten of blessures en neemt een Fysiofitheidstest af om uw fysieke fitheid vast te stellen en een passend trainingsprogramma op te stellen.
  • FysioSport wordt gegeven in de oefenzalen. Deelnemers dragen sportkleding en –schoenen en nemen een eigen handdoek mee.
  • FysioSport is geen behandeling, maar een sportactiviteit onder leiding van een (assistent) fysiotherapeut. U betaalt dus net als op een sportschool contributie. 
  •  Gespecialiseerde (assistent) fysiotherapeuten begeleiden de FysioSport lessen.