Sportief Afslanken

Niet gelukkig met uw gewicht, gezondheid en leefstijl? Ga dan aan de slag met het beweegprogramma ‘Sportief Afslanken’. Gedurende een jaar werkt u samen met een fysiotherapeut, diëtist en gedragscoach aan het bereiken van een gezond gewicht en dito leefstijl. Ervaringen uit eerder gestarte groepen leren dat deze aanpak als bijzonder motiverend en effectief wordt ervaren.
Sportief Afslanken bestaat uit een combinatie van vrije oefeningen en cardiofitness, maar ook krijgt u beweegadviezen voor thuis. Met Sportief Afslanken traint u 3 maanden 2x per week in groepsverband in één van onze centra.

Tijdens de cursus wordt u steeds verder uitgedaagd om meer uit uzelf te halen. Niet alleen wat betreft beweging, maar ook op het gebied van een actieve en gezonde leefstijl. Hiervoor heeft u verschillende begeleidingsgesprekken met de leefstijlcoach en diëtiste. De coaches helpen om de gezonde en actieve leefstijl vol te houden en stimuleren om te blijven bewegen.
Sportief Afslanken bestaat uit:

  • actief bewegen (figuurcorrectie en calorieverbranding)
  •  informatieverstrekking
  • bewustwording van leefstijl
  • bewustwording van verandering
  • leren respecteren van grenzen

Voor wie?

De cursus Sportief Afslanken is bedoeld voor iedereen die serieus aan de slag wil met het bereiken van een blijvend gezond gewicht en dito leefstijl. Speciaal bedoeld voor mensen met overgewicht (BMI > 30) of mensen met diabetes, rug- , heup- of knieklachten als gevolg van overgewicht.

Sportief Afslanken start op 3 momenten in het jaar.

GOED OM TE WETEN OVER SPORTIEF AFSLANKEN

Sportief Afslanken is een cursus met lessen in groepsverband onder begeleiding van een fysiotherapeut, aangevuld met individuele begeleiding door een diëtiste en gedragscoach.

  • Het programma duurt een drie maanden .
  • Sportief Afslanken start op verschillende momenten en bij verschillende vestigingen. Voorafgaand aan een nieuwe cursus wordt een voorlichtingsbijeenkomst gegeven. Informeer naar de eerstvolgende startdatum.
  • In sommige gevallen is het mogelijk om een deel van de kosten vergoed te krijgen; wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden die uw verzekeraar biedt.