Over de Akker

De Akker is een Paramedisch Centrum voor fysiotherapie, oefentherapie, en ergotherapie op de Veluwe. In 1993, dus bijna 25 jaar geleden is de fysiotherapie praktijk opgericht, op dat moment zijn we gestart met 5 teamleden waarvan er nu nog 2 werkzaam zijn bij ons. Vandaag de dag 3 locaties en 32 medewerkers, waaronder19 fysiotherapeuten, een oefentherapeut Cesar, een psychomotore therapeut en een ergotherapeut.

Ondanks de groei en verregaande professionalisering, tracht De Akker de persoonlijke benadering van cliënten zorgvuldig te bewaren. De Akker blijft dicht bij de mensen door bewust te kiezen voor locaties in verschillende kernen. Wij proberen ons credo ‘ Gevoel voor Gezondheid ‘ echt in praktijk te brengen door dicht bij onze cliënten te zijn in alle opzichten.

Naast behandeling zijn wij ook actief op het gebied van preventie middels het onderdeel De Akker FysioSport. Hier kunnen onze cliënten op eigen initiatief een preventieprogramma volgen en lekker trainen aan hun eigen doelstellingen om vooral gezond te kunnen blijven. Dit is mogelijk in onze centra in Wezep en Elburg.

Onze activiteiten voor re-integratie van (tijdelijk) uitgeschakelde werknemers zijn ondergebracht in het aparte onderdeel Tracé (link). Tracé werkt voor het regionale bedrijfsleven vanuit onze drie locaties en werkt met de diensten van FysErgo en Ergo Optima.

De vestigingen worden bemand door een vast team; collega’s met andere of aanvullende specialisaties zijn op afspraak en vaste dagen per week aanwezig. De Akker kan u alle specialisaties van de fysiotherapie bieden. U kunt ons via 1 centraal nummer bereiken, het secretariaat staat van 8.00 tot 17.00 voor u klaar.

Ook voor aanverwante paramedische disciplines kunt u in onze locaties terecht. Â Wij werken nauw samen met onze partners te weten: Diëtiste, Podotherapeut, Medisch pedicure, Acupuncturist en Psychologe.

Onze missie en kernwaarden:

MISSIE

Bij de Akker werken mensen met gedrevenheid voor hun vak. Van schoonmaak tot de gespecialiseerde therapeut, van de sportbegeleider tot het secretariaat. Een professioneel team dat het onderste uit de kan wil halen.
Waarom? Omdat het hun passie is, zij willen op hun vakgebied het beste eruit halen voor u. Omdat ze daarvoor gekozen hebben. Met respect voor u en voor uw keuzes en met onderlinge humor en plezier. Want waar plezier en deskundigheid samenkomen is het goed toeven. Kennis en informatie wordt gedeeld en dat is goed voor de ontwikkeling van onze medewerkers en voor u met al uw vragen.
Als zij het antwoord op uw vraag niet weten zoeken zij het voor u op. Zij boren het uitgebreide netwerk waartoe wij behoren aan en weten daardoor het laatste nieuws op hun vakgebied. De Akker wil immers innovatief zijn op het gebied van curatie, preventie en arbeidsintegratie. Kennis delen doen wij graag, daar wordt iedereen beter van. Ook onze jonge collega’s  en stagiaires die bij ons het vak willen leren.
Wat ons doel is? Ervoor te zorgen dat iedereen die binnenkomt bij de Akker zich thuis voelt, zich gehoord voelt en de praktijk weer verlaat met het gevoel te zijn geholpen. Zodat het leven weer wat prettiger is geworden.
Hoe doen wij dat? Met Passie, Plezier, Respect en Kennis. U bent welkom bij de Akker.

KERNWAARDEN

Samenwerken

Er is sprake van nauwe samenwerking enerzijds met de huisartsen in ons werkgebied, maar ook met de medisch specialisten van de drie ziekenhuizen in ons gebied, Isala Zwolle, St. Jansdal Harderwijk en Gelre Apeldoorn. De Akker is een echte regionale specialist in revalidatie, zowel op het vlak van orthopedie, maar ook bij oncologie, hart- en vaatlijden en longziekte. Het spreekt voor zich dat de teamleden van de Akker ook goed gewend zijn binnen het eigen team optimaal samen te werken met alle beschikbare deskundigen bij de Akker. 

Innovatief

De Akker volgt en onderzoekt voortdurend nieuwe therapieën, behandelingen en (beweeg)programma’s die bijdragen aan het welzijn van mensen, zowel op het gebied van herstel als preventie. We zijn nooit uitgeleerd maar staan open voor nieuwe technieken en inzichten. Als opleidingspraktijk besteden we veel tijd aan het opleiden van toekomstige collega’s in de fysiotherapie.

Multidisciplinaire aanpak

Om u zo optimaal mogelijk te helpen is het soms beter met meerdere disciplines tegelijkertijd te werken aan uw revalidatie. In het kader van uw houdingsklachten werken we samen met de podotherapeut, bij gewichtsproblematiek met de diëtiste en bij chronische pijn soms met de psycholoog. Het meest geavanceerd is ons eigen multidisciplinaire team voor de specialistische GGZ zorg. We noemen deze aanpak ‘Brein in Beweging’ , dit zijn intensieve programma’s van meerdere maanden waarbij soms wel 5 verschillende disciplines bij betrokken zijn onder leiding van onze hoofdbehandelaar, de Psychotherapeut GZ.

Maatschappelijk betrokken

Fysio-, oefen- en ergotherapie zijn geen doel maar een middel om het welzijn van mensen te vergroten. Omdat andere factoren dit welzijn eveneens beïnvloeden, initiëren en/of ondersteunen wij sommige maatschappelijke activiteiten (lokaal, regionaal en (inter)nationaal) waar wij met onze expertise een zinvolle bijdrage kunnen leveren. Een voorbeeld is onze paramedische ondersteuning aan de marathonschaatsploeg van AB Vakwerk, maar ook het feit dat we speciale sportfaciliteiten bieden aan mensen met een beperking, ons FysioSport Kanjergroep op vrijdag.

Ons maatschappelijk verantwoord ondernemen komt ook naar voren uit het feit dat ons pand in Wezep volgens de nieuwste inzichten is gebouwd en binnenkort 100% CO2 neutraal zal zijn. Tevens rijden we met een volledig elektrische praktijkauto die aan ons pand wordt opgeladen.