Psychologie

Psychologenpraktijk Elburg biedt op kleinschalig niveau hulp aan volwassenen vanaf 18 jaar. U kunt bij de praktijk terecht voor informatie en behandeling voor diverse psychische klachten, zoals angstklachten, depressieve klachten, rouw- en verliesverwerking, stress- en spanningsklachten. Belangrijk daarbij is dat u niet alleen deskundig, maar ook snel en persoonlijk geholpen wordt.

De Akker werkt samen met Psychologenpraktijk Elburg. Bij De Akker krijgt u hulp van Henriët van Olst. Zij studeerde Klinische en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studie had zij bijzondere belangstelling voor de relatie van de psyche met het geloof. Zo deed zij studie naar de rol van het christelijke geloof op het ontstaan van een depressie bij vrouwen.

In de praktijk verleent ze psychologische hulp vanuit een christelijke achtergrond. Wanneer u zelf geen christelijke achtergrond heeft en u op zoek bent naar psychologische hulp kunt u zich uiteraard ook bij de praktijk aanmelden.

Henriët van Olst is psycholoog NIP en in het bezit van haar basisaantekening psychodiagnostiek. Zij is aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen), het CVPPP (Christelijke Vereniging voor Psychiaters, Psychologen en Psychotherapeuten) en het NVPA (Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychosociaal therapeuten en Agogen).

  • De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de gesprekskosten geheel of gedeeltelijk. Deze vergoedingen zijn vanuit de aanvullende verzekering op basis van het lidmaatschap van het CVPPP en het NVPA. Binnen de praktijk is er geen sprake van een BIG-, GZ- of eerstelijnsregistratie.
  • De meeste zorgverzekeraars vergoeden de gesprekskosten als alternatieve hulp vanuit de aanvullende verzekering. De vergoedingen vinden plaats op basis van het lidmaatschap van het NVPA (Nederlandse Vereniging van Psychologen en Agogen).
  • Controleer uw polis over een eventuele vergoeding.