FysioSport

De Akker heeft gevoel voor gezondheid centraal staan.
Dit houdt in dat wij niet alleen therapie geven maar ons ook richten op het (preventief) bewegen. Het is gebleken dat bewegen het beste medicijn is tegen veel klachten, een cliché maar wel een feit. Dus blijf niet stil staan, maar pak uw gezondheid aan en boek vooruitgang. De Akker biedt op een ongedwongen en professionele manier verschillende programma’s aan om in beweging te komen én te blijven.

In een vertrouwde omgeving werken we aan klachtenvermindering en verbetering van uw gezondheid.
Op onze locaties in Wezep en Elburg hebben wij de beschikking over mooie, ruime en moderne oefenzalen waar behalve therapie ook FysioSport en BeweegProgramma worden gehouden.

Voor wie
Bewegen is gezond dat weten we allemaal, maar hoe dit te doen is nog wel eens een vraag. Daarnaast voelt niet iederen zich op zijn gemak in een sportschool met allemaal jonge mensen en harde muziek. Graag nodigen wij u uit in ons sportcentrum.

FysioSport begint met een uitgebreide intake door een fysiotherapeut waarbij de gezondheidssituatie in kaart wordt gebracht door middel van een fitheidstest, de individuele doelen en wensen worden besproken en er wordt een persoonlijk traingsschema opgesteld.
De traingen duren 75 minuten en zijn op vaste tijden en in groepsverband maar iedereen traint met een persoonlijk trainingsschema. Onze groepen zijn relatief klein met een maximum van 15 personen, zodat de begeleiding altijd voldoende aandacht kan geven aan elke individuele sporter.

De begeleiding is in handen van een assistent-fysiotherapeut, zij kunnen bij specifieke klachten vragen beantwoorden en al dan niet het trainingsschema (tijdelijk) wat aanpassen.
Door te werken met vaste trainingstijdens is onze ervaring dat de groepssfeer een positieve bijdrage levert aan de opkomst en een vaste begeleider geeft hierbij een herkenbaar gezicht.
Tijdens werkdagen zijn er overdag én ’s avonds trainingsgroepen.
Een keer verhinderd? Geen probleem, u kunt de training in overleg met ons secretariaat op een ander moment inhalen.

Onze zalen zijn gekoeld en uitgerust met apparatuur van TechnoGym en LifeFitness. Met verschillende cardio- en krachtappartuur in combinatie met vrij oefenmateriaal is er voor iedereen voldoende mogelijkheid om te trainen.

“Ik ervaar dat bewegen goed voelt en goed voor me is en dat ik gezondheidsklachten verbeter en voorkom”  aldus een tevreden sporter bij De Akker

Wilt u meer informatie over FysioSport, over de tarieven,  kom vrijblijvend langs in onze praktijk voor meer informatie. U kunt ook bellen of mailen naar ons secretariaat. Wij staan u graag te woord.

GOED OM TE WETEN OVER FYSIOSPORT

  • Iedere deelnemer krijgt vooraf een intakegesprek met de (assistent) fysiotherapeut. Hij of zij beoordeelt eventuele klachten of blessures en neemt een Fysiofitheidstest af om uw fysieke fitheid vast te stellen en een passend trainingsprogramma op te stellen.
  • FysioSport wordt gegeven in de oefenzalen. Deelnemers dragen sportkleding en –schoenen en nemen een eigen handdoek mee.
  • FysioSport is geen behandeling, maar een sportactiviteit onder leiding van een (assistent) fysiotherapeut. U betaalt dus net als op een sportschool contributie. Zie: lestijden & contributie.
  • De FysioSport lessen worden begeleid door hierin gespecialiseerde (assistent) fysiotherapeuten.