Orthopedische revalidatie

 

Wat is orthopedische revalidatie?

Orthopedie houdt zich bezig met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat, met name spieren, botten en gewrichten. Veel voorkomende orthopedische ingrepen zijn heup- en knieoperaties (nieuwe heup, nieuwe knie, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie).

Orthopedische revalidatie is bedoeld voor patiënten die een ingreep op dit gebied hebben ondergaan, bijvoorbeeld revalidatie na een heupoperatie of een knieoperatie. Ook kan een orthopedische chirurg u zonder operatie doorverwijzen naar de fysiotherapeut, onder andere bij schouderklachten. Orthopedische revalidatie is ook geschikt voor herstel na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk of door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- en elleboogklachten).

 

 

 

Specialist in orthopedische revalidatie

De Akker is specialist in orthopedische revalidatie en dan met name de heuprevalidatie en knierevalidatie. In onze praktijk revalideren jaarlijks minstens 100 cliënten met een nieuwe heup of knie. Daardoor is er een hoge mate van kennis en ervaring aanwezig op het gebied van heuprevalidatie en knierevalidatie waar u als cliënt uw voordeel mee doet. 

De revalidatieperiode

De revalidatieperiode start direct na ontslag uit het ziekenhuis of na verwijzing door de specialist. Als u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode te beginnen zodat u uw mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier kunt herwinnen. Orthopedische revalidatie zal mobiliteit en stabiliteit verbeteren, pijn verminderen, belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen vergroten en spierkracht versterken. Wij maken bij onze revalidatie gebruik van de zorgplannen van OrthoXpert.

De orthopedische revalidatie bestaat uit een oefenprogramma en zo nodig individuele behandelingen. Ook beschikt onze praktijk over moderne revalidatieapparatuur. Vooraf, tijdens en na afloop van de behandeling worden een aantal testen gedaan. Via gerichte oefeningen worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sporten weer hersteld. Na afloop van uw revalidatieperiode kunt u een preventieprogramma volgen bij de Akker FysioSport. Zo kunt u optimaal blijven profiteren van uw orthopedische ingreep.