Etalagebenen (Claudicatio Intermittens)

Pijn bij lopen is de belangrijkste klacht bij een vernauwing van de beenslagaders. Na een eindje lopen krijgt u last van een krampachtige pijn in een been. Verder lopen lijkt niet meer mogelijk. Na een paar minuten rust gaat het over. De pijn zit meestal in de kuit, maar kan ook voorkomen in de bovenbenen of de bilspieren. Dit is afhankelijk van de plaats van de vernauwing. Sommige mensen hebben alleen last na een flink eind lopen.

Looptraining voor etalagebenen

Looptraining heeft het beste resultaat als u onder begeleiding van een gespecialiseerde oefen- of fysiotherapeut aan de slag gaat. Om de pijnklachten te vermijden, gaan veel mensen op een inefficiënte manier lopen. Dit kost extra veel energie en zuurstof. Bovendien kan een verkeerd looppatroon blessures veroorzaken, waardoor langdurig niet kan worden gelopen. Looptraining onder begeleiding van een oefen- of fysiotherapeut verbetert de looptechniek. Een betere looptechniek zorgt voor een afname van het zuurstofgebruik en draagt daarmee weer bij aan het verminderen van de pijnklachten. Uit ervaring is gebleken dat deze looptherapie een goede verbetering van de loopafstand kan geven.

 

 

GOED OM TE WETEN:

  • De desbetreffende fysiotherapeuten van De Akker hebben een erkende opleiding afgerond op het gebied van Claudicatio Intermittens en zijn aangesloten bij ClaudicatioNet.
  • Voor Claudicatio Intermittens heeft u bij een chronische indicatie een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.
  • De vergoeding van Claudicatio Intermittens kan per verzekering verschillen. Informeer bij uw zorgverzekeraar.
  • Achmea verzekerden met een aanvullende verzekering of alleen een Basis Plus Polis krijgen de behandelingen bij een Plus praktijk vergoed uit deze aanvullende verzekering.
  • Deze therapie wordt uit de basisverzekering vergoed, maximaal 37 behandelingen (2023).