Parkinson

Wie de diagnose ‘Ziekte van Parkinson’ heeft gekregen, weet dat hij of zij in het dagelijks leven tegen problemen zal aanlopen. Trillen en stijfheid zijn bekende verschijnselen, maar er kunnen ook problemen ontstaan met houding en evenwicht, starten en stoppen en het bevriezen van bewegingen.

Een fysiotherapeut, gespecialiseerd in Parkinson, begeleidt patiënten in het ziekteproces, oefent activiteiten en kan bepaalde bewegingen vergemakkelijken of opsplitsen. Het doel: de patiënt een zo goed en normaal mogelijk leven laten leven met deze ziekte.

Parkinson veroorzaakt vaak een complex klachtenbeeld, waar meerdere zorgdisciplines bij betrokken zijn voor begeleiding en ondersteuning. Onze fysiotherapeuten werken daarom samen via ParkinsonNet voor een optimale afstemming tussen neurologen en behandelaars. Deze samenwerking garandeert een overzichtelijk behandelproces.

Goed om te weten over Parkinson en fysiotherapie:

  • Informeer bij uw verzekeraar naar de vergoeding van fysiotherapie. Wordt dit vergoed, dan geldt dit ook voor fysiotherapeutische begeleiding bij de ziekte van Parkinson.
  • U heeft geen verwijzing van een huisarts of specialist nodig.
  • Wel houden wij nauw contact met uw andere behandelaars en neurologen via ParkinsonNet. Voor meer informatie: www.parkinsonnet.nl