Sportmassage

Sportmassage is een specialistische massage die een preventieve, maar ook herstellende functie heeft. Sportmassage is een gerichte massage op spieren die zwaar belast worden of overbelast zijn. Het helpt de spieren los te maken, prestaties te verbeteren en voorkomt blessures.
Wat is sportmassage?

Als u uw spieren intensief gebruikt heeft u ook meer onderhoud nodig. Een sportmasseur is een specialist die het lichaam van de sporter goed kent en zijn massages daarop afstemt. Onze sportmasseur kan ook bepaalde lichaamsdelen tapen voor een wedstrijd of training en onderzoeken of een sporter na een blessure genoeg hersteld is om weer voluit mee te doen.

Wanneer is een bezoek aan de sportmasseur verstandig?

Sportmassage kan verschillende doelen hebben. Sommige massages zijn bedoeld om prestaties te verbeteren, bijvoorbeeld als een voetballer voor de wedstrijd los gekneed wordt als onderdeel van de warming-up. Andere massages moeten juist herstel bevorderen. Dat kan tijdens een wedstrijd of training zijn, maar ook erna (als onderdeel van een cooling down). Ook bij herstel van blessure hoort soms massage. Vaak is dit dan onderdeel van een grotere (fysiotherapeutische) behandeling.

Sportmassage is niet alleen voor topsporters, al is het niet verwonderlijk dat zij er vaker gebruik van maken. Ook als u recreatief sport is een bezoek aan een sportmasseur geen gek idee. Bij de Akker worden de sportmassages gegeven door onze assistent-fysiotherapeuten in onze vestigingen Elburg en Wezep.