Specialisaties

Fysiotherapie is de basis van de Akker en wordt aangeboden op alle 3 vestigingen. Voor reguliere fysiotherapie na een operatie, blessure of algemene klacht kunt u altijd terecht bij de dichtstbijzijnde locatie. Een afspraak maken kan online of telefonisch met de vestiging van uw keuze.
Ziektegerelateerde klachten

Heeft u specifieke klachten die te maken hebben met een ziekte of aandoening? Dan kunt u ook kiezen voor een fysiotherapeut, die extra kennis en ervaring op dit gebied heeft. Voorbeelden hiervan zijn de ziekte van Parkinson, etalage benen, hart- en longaandoeningen of bekkenproblemen.

Specialisaties

Daarnaast zijn er ook gespecialiseerde fysiotherapeuten, die een aanvullende opleiding hebben gedaan voor specifieke doelgroepen en/of behandelingen.

U kunt direct een afspraak maken met de gespecialiseerde fysiotherapeut van uw keuze of als u twijfelt- met de dichtstbijzijnde vestiging. In dat laatste geval bekijken we samen met u waar en bij wie u het beste terecht kunt met uw klachten.

Goed om te weten:

  • Voor fysiotherapie is een verwijzing van een arts niet meer nodig. De zorgverzekering vergoedt een aantal behandelingen; hoeveel precies is afhankelijk van uw verzekeraar. De Akker heeft contracten met alle verzekeraars.
  • Maakt u een afspraak zonder verwijzing van een arts, dan krijgt u bij ons eerst een algemene screening om zeker te weten dat u bij de fysiotherapeut aan het goede adres bent. Zo niet, dan verwijzen wij u naar uw huisarts. Deze blijft ook de centrale rol spelen wanneer u wel gebaat bent bij fysiotherapie; wij houden uw huisarts op de hoogte van de behandeling, tenzij u zelf aangeeft dat u dit niet wilt.
  • Neem bij een afspraak voor fysiotherapie een grote handdoek mee. In sommige gevallen zijn sportkleding en schoenen ook gewenst. Overleg dit vooraf met uw fysiotherapeut.
  • Aan de hand van dit overzicht van Independer kunt u gemakkelijk zien of uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met uw praktijk en of de zorg dus vergoed wordt
  • Cliënten van de Akker krijgen, via de organisatie Qualiview, een vragenlijst waarin ze hun tevredenheid kunnen uiten. In 2017 hebben 304 cliënten de lijst ingevuld en ontving de Akker de mooie waardering van een 8,5.

certificaat 2017 CQ index