de Beweegtuin Oldebroek/Elburg

Bijna de helft van de Nederlandse ouderen beweegt te weinig. Er moet dus meer bewogen worden, maar zo eenvoudig is dat niet altijd. Wat is goede beweging voor u, hoe vaak kunt u dat het beste doen en hoe lang moet het duren? Wanneer u nooit gesport heeft, of dit al lange tijd niet meer gedaan heeft is het niet eenvoudig dit zomaar zelf op te pakken. De Akker wil u daarbij graag helpen.

In Oldebroek, bij Kulturhus de Talter, en in Elburg, bij Het Nieuwe Feithenhof, zijn beweegtoestellen voor ouderen geplaatst. Uitgekiende toestellen die ervoor zorgen dat u al uw spieren goed traint en ook aan uw balans en conditie kunt werken. De Akker is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze toestellen en zij willen u graag  helpen  plezier te krijgen in bewegen  met behulp van deze toestellen. Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van de binnen locatie.

Onder professionele begeleiding van onze seniorsportbegeleidster kunt u kennis maken met de beweegtoestellen door mee te doen aan de 45 minuten durende groepsles˜TopFit”. Rustig, op uw eigen niveau, rekening houdend met uw mogelijkheden.
Ook het sociale karakter van de training is belangrijk. Het is leuk en gezellig tijdens het trainen op en bij de beweegtoestellen.

De beweegtuin is geschikt voor senioren die meer willen bewegen. Heeft u gezondheidsklachten? Overleg het met de begeleid(st)er en u krijgt advies hoe bepaalde oefeningen in aangepaste vorm prima voor u te doen zijn.

U heeft lekker zittende kleding en stevige schoenen nodig. Speciale sportkleding en sportschoenen zijn niet noodzakelijk.

Oldebroek:
Waar
: Kulturhus de Talter aan de Stouwdamsweg in Oldebroek.
Wanneer: Iedere woensdag van 15.15-16.15 uur

Elburg:
Waar: Het Nieuwe Feithenhof, aan de kant van de wal in Elburg
Wanneer: iedere woensdag van 13.30-14.30 uur

Opgave en verdere toelichting:  Komt u voor de eerste keer mee trainen? Dan verzoeken we u zich aan te melden bij de Akker, 038-3760091. Hier kunt u ook terecht voor al uw verdere vragen.

Wij hopen op veel enthousiaste nieuwe deelnemers. Twijfel niet, meld u vandaag nog aan.