Oncologische Revalidatie

Een goed herstel na een bestraling, chemotherapie en/of operatie is belangrijk. Het kan zijn dat u na de behandeling lichamelijke of psychische klachten heeft die het functioneren in het dagelijkse leven in de weg staan. Er moet op de juiste manier en onder goede begeleiding aan het herstel gewerkt worden. Wij werken met gecertificeerde fysiotherapeuten. Zij zijn geschoold op het gebied van oncologische revalidatie zodat de kwaliteit van handelen hoog is.

Direct een afspraak voor bekkenfysiotherapie

WAAROM ONCOLOGISCHE FYSIOTHERAPIE?

Steeds meer mensen overleven de diagnose kanker. Maar de ziekte en de behandeling ervan geven vaak klachten of restverschijnselen. Denk bijvoorbeeld aan pijn, angst, vermoeidheid of depressie. Kanker is een ingrijpende ziekte. En om het leven weer op te kunnen pakken tijdens of na kanker kan het nodig zijn om fysiek, emotioneel of sociaal te revalideren. De revalidatie kan u helpen om uw klachten te verminderen of te voorkomen en uw dagelijkse leven weer op te pakken.

DE BEHANDELING

Afhankelijk van uw klachten wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. We kijken naar uw huidige situatie maar ook naar uw wensen en doelen. De trainingen vinden individueel plaats en eventueel in groepsverband. Het contact met lotgenoten is van groot belang en werkt stimulerend.

Vragen waar fysio oncologie mee aan de slag gaat zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe ga ik om met mijn vermoeidheid?
  • Hoe kan ik mijn conditie verbeteren?
  • Hoe pak ik mijn werk weer op?
  • Hoe ga ik om met mijn omgeving?

Oncologische fysiotherapie leert u om in het dagelijks leven weer beter te functioneren met de gevolgen van de ziekte. Zowel op het lichamelijk als geestelijk.

GOED OM TE WETEN 

In de meeste gevallen wordt de revalidatiebehandeling vergoed door de ziektekostenverzekeraar. De oncologische revalidatie valt binnen het basispakket en heeft alleen consequenties voor het eigen risico. Wilt u meer weten over oncologische fysiotherapie? Neem dan contact met ons op.

Direct een afspraak voor bekkenfysiotherapie