Bekkenfysiotherapie

Jong of oud, man of vrouw; iedereen kan te maken krijgen met bekkenklachten. Vaak is er een relatie met de spieren van de lage rug, buik en het bekken, die een rol spelen bij houding en beweging. Deze spieren zijn van belang voor plassen, ontlasten en vrijen. Een bekken fysio kan uitkomst bieden bij bekkenklachten.

Direct een afspraak voor bekkenfysiotherapie

KLACHTEN:

Een bekkenfysiotherapeut kan u helpen bij verschillende soorten klachten, zoals:

  • ongewild verlies van urine en/of ontlasting, incontinentie;
  • niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
  • moeizaam kwijt kunnen van ontlasting, obstipatie;
  • de gevolgen van verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
  • pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen;
  • pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
  • fysiotherapeutische begeleiding na operaties in de onderbuik;
  • bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling (vroeger ook wel bekkeninstabiliteit genoemd).

Herkent u één van deze klachten? Maak dan een afspraak met onze bekken fysio. Twijfelt u of u met uw klachten bij een bekkenfysiotherapeut aan het juiste adres bent? Neem dan contact met ons op.

DE BEHANDELING

Een bekkenspecialist richt zich op het voorkomen en behandelen van klachten in het bekkenbodemgebied. Sommige klachten kunnen uw dagelijks functioneren belemmeren. De fysiotherapeut helpt bij de bewustwording van uw bekken en bekkenbodem en het leren aanspannen en ontspannen van de spieren in het bekken. De fysiotherapeut kan u oefeningen geven waarmee u leert uw spieren in het bekken te voelen en bewust te gebruiken. Afhankelijk van uw klachten stelt de fysiotherapeut een behandelplan voor u op.

GOED OM TE WETEN

Informeer bij uw verzekeraar naar de vergoeding van fysiotherapie. Wordt dit vergoed? Dan geldt dit ook voor bekkenfysiotherapie. U heeft geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. U kunt direct contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

Direct een afspraak voor bekkenfysiotherapie