Sportfysiotherapie

Meer dan de helft van de Nederlanders tussen de 5 en 80 jaar doet gemiddeld eens per week mee aan een bewegingsactiviteit. Individueel of in clubverband. Een goede zaak, want bewegen is gezond én leuk. Tenminste: als dat veilig en verantwoord gebeurt. Zo kan overbelasting tot blessures leiden en ook een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Sportfysiotherapie helpt bij verantwoord sporten.
De sportfysiotherapeuten van De Akker zijn gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van beginnende, ervaren én geblesseerde sporters. Zij weten als geen ander welke eisen sport aan het lichaam stelt en wat bewegen met ons doet.

Voor wie is sportfysiotherapie

De beginnende sporter. U wilt graag beginnen met sporten maar welke sport is geschikt voor u? Hoe staat het met uw basisconditie en wat is een verantwoord trainingsprogramma? De sportfysiotherapeut test uw huidige conditie, helpt u bij het kiezen van een activiteit die bij u past en maakt desgewenst een persoonlijk behandelplan en trainingsschema.

De ervaren sporter. Misschien doet u al jaren enthousiast aan schaatsen, voetbal of mountainbiken. Of u loopt hard, met als het ultieme doel om eens mee te doen aan een marathon. Maar misschien twijfelt u over de effectiviteit van uw training. Vraagt u zich af of u de geschikte sportschoenen gebruikt. Hoelang u kunt blijven sporten tijdens een zwangerschap. Of overweegt u een andere sportactiviteit omdat uw leeftijd begint mee te spelen. Op deze en tal van andere vragen heeft de sportfysiotherapeut antwoord.

De geblesseerde sporter. Sportminded als ze zijn, weten onze sportfysiotherapeuten precies hoe vervelend een blessure is voor een enthousiaste sporter. Zij zullen er dan ook alles aan doen om u zo snel mogelijk weer op het oude niveau te krijgen. Na een grondige analyse wordt uw blessure deskundig behandeld en krijgt u advies over hoe u uw conditie tijdens het herstel zoveel mogelijk op peil kunt houden.

GOED OM TE WETEN:

  • Onze sportfysiotherapeuten zijn allemaal gediplomeerd NVFS- sportfysiotherapeut® en maken deel uit van een groot netwerk binnen de sport en sportbegeleiding. Voor een optimaal voedingsplan wordt bijvoorbeeld samengewerkt met een sportdiëtiste.
  • Bij complexe blessures vindt doorverwijzing plaats naar een sportarts of een andere deskundige. Daarnaast kunt u gebruik maken van een sportspreekuur, waarbij ook een orthopeed aanwezig is.
  • Of uw sportfysiotherapeutische onderzoek in aanmerking komt voor vergoeding, is afhankelijk van uw verzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te gaan welk gedeelte van de behandeling u vergoed krijgt