Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is er voor beginnende-, ervaren- en geblesseerde sporters. De sport fysio richt zich op preventie, voorlichting en behandeling bij sporters zodat iedereen verantwoord kan sporten. Meer dan de helft van de Nederlanders tussen 5 en 80 jaar doet gemiddeld eens per week aan een bewegingsactiviteit. Individueel of in groepsverband. Een goede zaak, want bewegen is gezond én leuk. Tenminste, als dat veilig en verantwoord gebeurt. Zo kan overbelasting tot blessures leiden en ook een ongeluk zit soms in een klein hoekje. De sportfysio voorziet u van een advies op maat zodat ook u verantwoord kunt sporten.

Voor wie is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut van De Akker is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van beginnende-, ervaren- en geblesseerde sporters. Onze specialist weet als geen ander welke eisen sporten aan het lichaam stelt en wat bewegen met ons doet.

Beginnende sporter

Wilt u beginnen met sporten maar weet u niet welke sport voor u geschikt is? Hoe staat het met uw basisconditie en wat is een verantwoord trainingsprogramma? De sport fysio test eerst uw huidige conditie, helpt u vervolgens bij het kiezen van een activiteit die bij u past en maakt desgewenst een persoonlijk behandelplan en trainingsschema.

Ervaren sporter

Misschien doet u al jaren enthousiast aan schaatsen, voetbal of mountainbiken. Of u loopt hard met als het ultieme doel om eens mee te doen aan een marathon maar twijfelt u over de effectiviteit van uw training. Vraagt u zich af of u de geschikte sportschoenen gebruikt, hoelang u kunt blijven sporten tijdens een zwangerschap of overweegt u een andere sportactiviteit omdat uw leeftijd begint mee te spelen? Op deze en tal van andere vragen heeft de sportfysio het antwoord.

Geblesseerde sporter

Onze sportfysiotherapeut is sportminded en weet hoe vervelend een blessure is voor een sporter. Hij zal er dan ook alles aan doen om u zo snel mogelijk weer op het oude niveau te krijgen. Na een grondige analyse wordt uw blessure deskundig behandeld en krijgt u advies over hoe u uw conditie tijdens het herstel zo veel mogelijk op peil kunt houden.

Goed om te weten

  • Onze sportfysiotherapeut is een gediplomeerd NVFS- sportfysiotherapeut® en maakt deel uit van een groot netwerk binnen de sport en sportbegeleiding. Voor een optimaal voedingsplan wordt samengewerkt met een sportdiëtist.
  • Bij complexe blessures vindt doorverwijzing plaats naar een sportarts of andere deskundige. Daarnaast kunt u gebruik maken van een sportspreekuur waarbij ook een orthopeed aanwezig is.
  • Of uw sport fysiotherapeutische onderzoek in aanmerking komt voor vergoeding is afhankelijk van uw verzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te gaan welk gedeelte van de behandeling u vergoed krijgt.