Shockwave

Shockwave therapie is een relatief nieuwe behandeling van chronische pijnklachten die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een tennisarm, pees- en slijmbeursontstekingen of verkalking. Een effectieve behandeling voor situaties waarbij reguliere fysiotherapie of medicatie slecht tijdelijk of zelfs geen resultaat hebben.
Bij shockwave therapie wordt gebruik gemaakt van het zelfherstellend vermogen van het lichaam; via een speciale behandelkop worden krachtige trillingen naar de pijnplek gestuurd om de eigen genezingskracht van het lichaam activeren. Deze schokgolven stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Na gemiddeld vier behandelingen zijn de meeste patiënten van hun klachten af.
Voorafgaand aan de behandeling, doet de fysiotherapeut eerst een onderzoek om de pijnplek te lokaliseren en de bron te achterhalen. Indien nodig maken we hierbij gebruik van echografie om de aandoening precies vast te leggen en een ‘vóór’ en ‘na’ vergelijking te kunnen maken.
De shockwave behandeling zelf is soms gevoelig, maar niet pijnlijk. De behandelplek wordt eerst ingesmeerd met een beetje gel, waarna de fysiotherapeut de behandelkop met kleine ronddraaiende bewegingen over de huid verplaatst. Een behandeling duurt zo’n 5 tot 10 minuten en wordt 1 à 2 keer per week uitgevoerd.

Shockwave therapie helpt (filmpje met informatie). Helaas ziet u eerst reclame. U kunt klikken op reclame overslaan of even wachten.

Goed om te weten over Shockwave therapie:

  • Shockwave therapie wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.
  • Meer informatie over shockwave therapie en een filmpje van een behandeling vindt u op www.shockwavenet.nl