Shockwave therapie

Shockwave therapie is een relatief nieuwe behandeling bij chronische pijnklachten die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een tennisarm, pees- en slijmbeursontstekingen of verkalking. Het is een effectieve behandeling voor situaties waarbij reguliere fysiotherapie of medicatie slechts tijdelijk of zelfs geen resultaat biedt. 

WAT IS SHOCKWAVE THERAPIE

Bij shockwave fysiotherapie wordt er gebruik gemaakt van het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Via een speciale behandelkop worden schokgolven naar de pijnplek gestuurd om de eigen genezingskracht van het lichaam te activeren. Deze schokgolven stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie waardoor de pijn afneemt en je lichaam gestimuleerd wordt om de blessure zelf te genezen. Voorafgaand aan de shockwave behandeling doet de fysiotherapeut eerst een onderzoek om de pijnplek te lokaliseren en de bron te achterhalen. Indien nodig maken we gebruik van echografie om de aandoening precies vast te leggen en een voor- en na vergelijking te kunnen maken. Na gemiddeld vier behandelingen zijn de meeste patiënten van hun klachten af.

DE BEHANDELING

De behandeling zelf kan soms gevoelig zijn, maar is niet pijnlijk. De behandelplek wordt eerst ingesmeerd met een beetje gel waarna de fysiotherapeut de behandelkop met kleine ronddraaiende bewegingen over de huid verplaatst. De fysiotherapeut kan de frequentie en intensiteit van de schokgolven veranderen. Een behandeling duurt ongeveer 5 tot 10 minuten en wordt 1 à 2 keer per week uitgevoerd.

VOOR WIE IS SHOCKWAVE THERAPIE 

Shockwave therapie is effectief bij verschillende aandoeningen. Heeft u één van onderstaande klachten? Dan kan shockwave therapie een goede behandeling voor u zijn:

 • Chronische pijnklachten aan:
  • Schouders
  • Ellenboog
  • Achillespees
  • Rug
  • Nek
 • Pijn onder de knieschijf
 • Hielspoor
 • Scheenbeenklachten (shin splints)

Heeft u andere klachten en wilt u weten of dat behandeld kan worden met shockwave therapie? Neem contact met ons op, wij adviseren u graag.

GOED OM TE WETEN

Shockwave therapie wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. Wilt u meer informatie over shockwave fysio? Op www.shockwavenet.nl vindt u een filmpje van een behandeling en meer informatie. Uiteraard kunt u ook altijd contact met ons op nemen. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Shockwave therapie helpt (filmpje met informatie). Helaas ziet u eerst reclame. U kunt klikken op reclame overslaan of even wachten.