Podotherapie

Wat is podotherapie?

Voeten zijn een belangrijk onderdeel van het menselijk lichaam. Ze zorgen er namelijk voor dat wij ons voort kunnen bewegen. Wanneer u voetproblemen heeft kunt u ook andere lichamelijke klachten of afwijkingen krijgen, zoals aan de enkels, knieën, heupen of de rug. Een podotherapeut is een specialist op het gebied van de voet en het behandelen van klachten die uit de voet voortkomt. Dit kunnen onder andere klachten zijn die voortkomen uit een afwijkende voetstand of manier van lopen.

Door middel van podotherapie kunnen de klachten verholpen of verminderd worden. Zo kan de podotherapeut bijvoorbeeld speciale zolen ontwikkelen om de stand van de voet te corrigeren of een orthese (hulpmiddel) voor de tenen aanmeten.

Sportpodotherapie

Voor voetproblemen die gerelateerd zijn aan sport kunt u ook terecht bij onze sportpodotherapeut. De sportpodotherapeut zorgt ervoor dat uw sport gerelateerde voetklachten zo goed en efficiënt mogelijk behandeld worden zodat u snel weer verder kan sporten.

Wat behandeld een podotherapeut?

Een podotherapeut behandelt de volgende klachten en voetproblemen:

  • Standafwijkingen van de voeten, tenen of nagels
  • Voetklachten als gevolg van overbelasting
  • Knie-, heup-, rugklachten ten gevolge van een verkeerde voetenstand en/of looppatroon
  • Sportblessures (behandeling door de sportpodotherapeut)
  • Ingegroeide teennagel(s)
  • Terugkerende likdoorns of overmatige eeltvorming
  • Specifieke stand- en houdingsklachten bij kinderen en ouderen
  • Specifieke voetproblemen bij Diabetes Mellitus, Reumatoïde Artritis en kanker / oncologie (hand- en voetsyndroom)

Samenwerking met InnoFeet

Bij rug-, nek- en gewrichtsproblemen van de benen kan het van belang zijn dat een fysiotherapeut en een podotherapeut samen beoordelen waar het probleem zit en zo samen een oplossing vinden.

De Akker werkt op deze wijze samen met InnoFeet vanuit de vestiging Elburg, in ons pand in Elburg heeft InnoFeet een eigen behandelruimte en is het mogelijk samen een cliënt te onderzoeken.

Kijk voor meer informatie en/of het maken van een afspraak via Innofeet.