Corona update 14 januari: oefenzalen weer open voor sportactiviteiten en groepslessen

Kom je naar een van onze praktijken voor behandeling of training? Neem dan even de tijd om onze coronamaatregelen goed door te lezen. Voor jouw én onze gezondheid. Dank je wel!

Corona update 14 januari 2022

Vanaf 17 januari is het sporten in onze oefenzalen gelukkig weer mogelijk en worden de groepslessen en trainingen weer opgestart. Net als voor de sluiting in december vragen we sportleden vanaf 18 jaar om een geldige QR-code te laten zien. Draag in de algemene ruimten een mondkapje (bij voorkeur wegwerp of medisch type 2); tijdens het sporten in de zaal kan het af.

De actuele regels op een rijtje:

Praktijkbezoek

Kom niet naar de praktijk voor een behandeling:

 • als je last hebt van klachten die op corona kunnen wijzen: neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, hoesten, niezen, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts en benauwdheid. Bij een of meerdere klachten: laat je testen en blijf thuis tot de testuitslag bekend is.
 • als een van je huisgenoten koorts en/of benauwdheidsklachten heeft of in afwachting is van een coronatest/uitslag.
 • in de eerste twee weken na thuiskomst uit een oranje of rood gebied in het buitenland. Dat geldt óók als je geen klachten hebt of de coronatest negatief is.

Zeg in bovenstaande situaties je afspraak af via t. 038-3760091of mail naar info@de-akker.nl.

Maatregelen binnen de praktijk

 • Blijf thuis bij klachten (verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, koorts)
 • Kom alleen op afspraak of afgesproken trainingstijden naar de praktijk.
 • Draag een mondkapje in de gezamenlijke ruimten, wachtkamer en de behandelkamer bij voorkeur een wegwerp mondkapje of medisch, type 2)
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Was/ontsmet de handen bij binnenkomst
 • Neem een eigen handdoek mee

QR-code bij training en groepslessen in de zaal

Kom je sporten of doe je mee aan groepslessen in de oefenzaal? Dan vraagt de begeleider/sportinstructeur je om een geldige QR-code (op de app of geprint). Dit geldt ook voor mensen die onder behandeling zijn en meesporten in een groep.

 • Zorg voor een geldige QR-code op je telefoon (of op papier)
 • Tijdens het sporten mag het mondkapje af
 • Houd 1,5 meter afstand van de andere aanwezigen in de zaal
 • Apparaten na gebruik reinigen met schoonmaakdoekjes of ontsmettingsmiddel.

Aanmelden FysioSport

Sport u in de FysioSport (Max)? Controleer dan in de app of via de website of je nog in de groep van jouw voorkeur ingepland staat. Maak je geen gebruik van deze middelen, dan kun je telefonisch contact met ons opnemen via 038-3760091.

Sport je in de FysioFitness, Fit en Balans, FysioGym, Zwanger en Fit, Pilates of Kanjers, dan ben je automatisch aangemeld en hoef je niets te doen.

Afmelden

Kun je nog niet starten met sporten, neem dan even contact met ons op. Vanwege de te verwachten drukte het liefst per e-mail via info@de-akker.nl. Wanneer je je niet afmeld, zal het abonnement aan het einde van de maand automatisch worden geïncasseerd.

Extra groepen i.v.m. de avondsluiting komen te vervallen

De groepen die we i.v.m. de avondsluiting overdag extra ingezet hebben, komen te vervallen. Deze verdwijnen automatisch uit VirtuaGym. Wanneer je je voor deze groepen hebt aangemeld, zul je je opnieuw moeten aanmelden voor een andere groep.

Incasso

Het is niet mogelijk om alle incasso’s 1 voor 1 aan te passen. Daarom zal aan het einde van de maand gewoon weer worden geïncasseerd. De gemiste sportmomenten mogen het gehele jaar ingehaald worden. Dit kun je via de app of de website zelf inplannen. Ook kun je dit doorgeven via info@de-akker.nl of telefonisch via het secretariaat: 038-3760091.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan even contact met ons op per mail (info@de-akker.nl) of telefonisch 038-3760091.