Gratis Thuiswerk Check

Thuiswerken is een belangrijke maatregel om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Maar er is ook een keerzijde: we zien in onze praktijken meer mensen met rugpijn, arm- of handklachten of chronische hoofdpijn. De oorzaak is vaak een verkeerde werkhouding of ongeschikte werkplek. Om dit te voorkomen, hebben wij de Thuiswerk Check ontwikkeld. Gratis, simpel en doeltreffend.

Online consult van de arbeidsfysiotherapeut

In deze ongewone tijden is het soms improviseren. Niet iedereen heeft ruimte voor een compleet thuiskantoor met ergonomisch meubilair. Dat hoeft ook niet, met de kennis en ervaring van de arbeidsfysiotherapeut maak je van iedere ‘huis-, tuin- en keukenoplossing’ een fijne en gezonde thuiswerkplek. Tijdens een gratis online consult van 15 minuten krijg je professioneel advies en handig tips, afgestemd op jouw situatie en mogelijkheden.

Zo werkt het:

  1. Vul de vragenlijst* in.
  2. Maak en upload een aantal foto’s van je werkplek en je werkhouding.
  3. De arbeidsfysiotherapeut analyseert de aangeleverde informatie
  4. Je maakt een afspraak voor een online of telefonisch consult
  5. De fysiotherapeut geeft je professioneel advies en praktische tips die je zelf kunt doorvoeren.

Privacy en vertrouwelijkheid

Vanzelfsprekend worden je gegevens vertrouwelijk behandeld. De aangeleverde informatie en foto’s worden alleen gebruikt voor een persoonlijk en professioneel advies door de arbeidsfysiotherapeut en na afronding van het online consult verwijderd.

Follow up bij klachten

De Thuiswerk Check is bedoeld om fysieke klachten door een verkeerde werkhouding of werkplek te voorkomen. Heb je al last van (beginnende) fysieke klachten, dan kun je dit aangeven op het formulier. Tijdens het online consult zal de fysiotherapeut de klachten met je bespreken. Soms is aanpassing van de werkplek al voldoende, mogelijk in combinatie met enkele oefeningen. Zo niet, dan zal hij/zij je adviseren om voor verdere behandeling een afspraak te maken bij een van onze vestigingen.

* Top Health Groep

De online vragenlijst voor de Thuiswerk Check staat op de website van de Top Health Groep, die wordt gevormd door De Akker, Fyon en De Haere. Drie regionale praktijken voor fysio- en ergotherapie die zich samen inzetten voor een gezonde regio Noord-Veluwe, Twente en Salland. Gezamenlijke activiteiten zoals de gratis Thuiswerk Check worden vanuit de Top Health Groep georganiseerd en van daaruit doorgestuurd naar de betrokken fysiotherapeuten.

Ga naar de vragenlijst

 

TIP: bekijk ook onze video over thuiswerken en een goede werkhouding: