Rosalinde Schuil

BIG nummer 59062340004

Geregistreerd fysiotherapeut – algemeen practicus
Psychosomatisch fysiotherapeut

Specialisaties:
Psychosomatische fysiotherapie
Brein in Beweging

Aandachtsgebieden:
Fysiotherapie bij:
reumatische aandoeningen;
artrose;
orthopedische revalidatie;
SOLK;
overspanning/burn-out;
chronische-/aanhoudende pijn;
fibromyalgie;
chronische vermoeidheid syndroom (CVS);
hyperventilatie.

Gezondheid betekent voor mij dat mensen in staat zijn de voor hen betekenisvolle activiteiten te kunnen doen in hun dagelijkse leven, oftewel “je ding kunnen doen“. Samen kijken we òf en hoe dat weer mogelijk is. Het mooiste is als het weer lukt, afhankelijk van de klachten zijn soms aanpassingen nodig en soms is het nodig juist naar nieuwe mogelijkheden te kijken, naar wat er nog wél kan.

Behandelmogelijkheden waar ik o.a. gebruik van maak zijn: pijneducatie; aanleren van ontspanningstechnieken; graded activity; graded exposure; energiehuishouding/afstemmen draagkracht-draaglast; oefenen van dagelijkse activiteiten; opbouwen belastbaarheid, spierkracht en conditie; oefenen van bewegelijkheid; cognitief gedragsmatige oefentherapie; inzicht gevende gesprekken.

Mijn motto is “doe wat je kan“, heb ik meegekregen vanuit mijn baan bij het Paramedisch Centrum voor Revalidatie en Reumatologie. Ga niet over je grenzen maar ga ook niet minder doen: kijk naar wat je wèl kan (in plaats van wat niet gaat) en ga aan de slag met je mogelijkheden en bouw daarop voort. Daar waar patiënten hun grip op hun lijf en/of leven zijn kwijtgeraakt en het door klachten niet meer mogelijk is je eigen ding te kunnen doen, werk ik graag mee om mensen waar mogelijk hun eigen regie weer terug te geven.